Υλικά...
4 φλιτζάνια διάφορα μανιτάρια λευκά μικρά, πλευρότους, κ.α., κομμένα σε φετάκια, 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι, 2 φλιτζάνια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, ή μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό, 1 ½ -2 λίτρα σπιτικό ζωμό από κότα ή λαχανικά, 1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα εξώφυλλα μαρουλιών, ή σέσκουλα, 1 ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο, 2 αβγά, 1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουερ, 4-5 κουταλιές σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι.
Εκτέλεση…
Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το κρεμμύδι, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Βάλτε στο τηγάνι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε την καυτερή πιπεριά ή μπόλικο πιπέρι και σβήστε με το κρασί. Μόλις πάρει το μείγμα 2-3 βράσεις προσθέστε και το ζωμό καθώς και τα μαρούλια και το μισό άνηθο. Σιγοβράστε για 10-15’ και δοκιμάστε για να διορθώσετε τη γεύση. Σε γαβάθα χτυπήστε τα αβγά με 2 κουταλιές της σούπας νερό, το κορν φλάουερ και το μισό χυμό λεμονιού. Προσθέστε σιγά-σιγά κουταλιές από τη βραστή σούπα και συνεχίστε να χτυπάτε τα αβγά. Όταν το μείγμα των αβγών γίνει πολύ καυτό, αδειάστε το πίσω στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά, και σιγοβράστε για 2’ ανακατεύοντας συνεχώς. Δοκιμάστε και προσθέστε και άλλο λεμόνι, αν χρειάζεται. Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρετε τη σούπα αμέσως.