Υλικά...
½ κιλό φάβα, 2 κουταλάκια τσαγιού κοφτό αλάτι, 1 μέτριο κρεμμύδι, ½ έως 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι, λεμόνι, μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Πηγή φωτο: rupax-rupax.blogspot.com
Εκτέλεση…
Πλένετε τη φάβα και τη βάζετε στη χύτρα. Ρίχνετε 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό και τη βράζετε με ανοιχτή τη χύτρα επί 2-3’, ενώ αφαιρείτε τον αφρό. Αφήνετε να μείνει σκεπασμένη επί μια ώρα. Τη στραγγίζετε και προσθέτετε 3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό, το αλάτι, το κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα, και το μισό λάδι. Σκεπάζετε τη χύτρα και αφήνετε τη φάβα να σιγοβράσει επί 20’ από τη στιγμή που θ’ αρχίσει η βαλβίδα να κινείται. Αποσύρετε τη χύτρα από τη φωτιά. Σε 10’ ανοίγετε τη χύτρα. Περνάτε τη φάβα από το μύλο των χόρτων, την ξαναβράζετε μερικά λεπτά και τη σερβίρετε στα πιάτα με λαδολέμονο, και μαϊντανό ψιλοκομμένο.