ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κολοκυθοσαλάτα κόκκινη πικάντικη

Κολοκυθοσαλάτα κόκκινη πικάντικη

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 15 Απριλίου 2012 | 11:30


Υλικά...
2/3 κιλού σάρκα από κόκκινη κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια και μαγειρεμένη στον ατμό ή στα μικροκύματα, μέχρι να μαλακώσει, 1 κουταλιά σούπας βαλσαμικό ξίδι Καλαμάτας, 1 κουταλιά σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί, 4-5 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο, 1-2 κουταλάκια γλυκού πάστα καυτερής πιπεριάς, Harissa ή μερικές σταγόνες Tabasco, 1 ½ κουταλάκι γλυκού φρεσκοαλεσμένο κάρο ή μια πρέζα κύμινο, 2 κουταλιές σούπας ούζο, αλάτι, μερικές ελιές Καλαμάτας για γαρνίρισμα, φρυγανισμένη πίτα ή φέτες λαγάνας. 




Εκτέλεση… 
Λιώστε τη βρασμένη κολοκύθα με πιρούνι και βάλτε τη σε ψιλό σουρωτήρι. Αφήστε να στραγγίσει καλά για 20-30’, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Φτιάξτε τη σάλτσα αναμειγνύοντας σε γαβάθα τα ξίδια, το λάδι, το σκόρδο, τον πελτέ καυτερής πιπεριάς, το κάρο ή κύμινο και αλάτι. Βάλτε τον πουρέ κολοκύθας σε βαθιά πιατέλα και περιχύστε με τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά, δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ. Σερβίρετε την κολοκυθοσαλάτα γαρνίροντας την με ελιές. Σπιτική harissa: Για να φτιάξετε αυτή την καυτερή σάλτσα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά 6 κουταλιές ελαιόλαδο με 4 κουταλάκια γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο. Σε μπλέντερ ανακατώστε το σκόρδο με 1/3 φλιτζανιού μπούκοβο ή χαλέπικο πιπέρι, ½ κουταλάκι γλυκού αλεσμένους κόκκους κόλιανδρο και 2 κουταλάκια γλυκού αλεσμένο κάρο. Προσθέστε 2-3 κουταλιές νερό για να γίνει μια πηχτή πάστα. Μεταφέρετε σε γυάλα και βάλτε λάδι από πάνω. Διατηρήστε στο ψυγείο και χρησιμοποιείτε για να νοστιμίζετε σαλάτες και φαγητά. 



Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger