Υλικά...
250 γρ. αλεύρι σκληρό, 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 1 πρέζα αλάτι, 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 1 αβγό ολόκληρο, 1 κρόκο αβγού, 75 γρ. νερό, 12 γρ. μαγιά της μπίρας, 120 γρ. σταφίδες ξανθές πολύ φρέσκιες, άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα.
Εκτέλεση…
Ζεσταίνουμε το νερό περίπου στους 50˚C και λιώνουμε μέσα σ’ αυτό το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνουμε αυτό το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες στο μίξερ ή σ’ ένα βαθύ σκεύος και να γίνει λαστιχωτό. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο με μια πετσέτα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μια ώρα και κατόπιν ζυμώνουμε ξανά μαζί με τις σταφίδες. Βουτυρώνουμε φόρμα για το γλυκό ψωμί ή μια μεγάλη ή ατομικές. Παίρνουμε τη ζύμη και πιέζουμε πολύ καλά προς τον πάτο μέχρι το ½ της φόρμας. Αφήνουμε 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου να διπλασιάσει τον όγκο του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για 40-45’. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Είναι γλυκό το οποίο σερβίρεται την ίδια μέρα.