ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οβελίας

Οβελίας

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 14 Απριλίου 2012 | 17:45


Υλικά...
1 αρνί 8-9 κιλά, βούτυρο, 3 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι. 








Εκτέλεση… 
Ανάβουμε τα κάρβουνα και τα αφήνουμε να χωνέψουν καλά. Παίρνουμε ένα ολόκληρο αρνί, του αφαιρούμε τα εντόσθια, εκτός από τα νεφρά, το καθαρίζουμε καλά, βγάζουμε τον λάρυγγα και το παχύ έντερο, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τραπέζι ή σε ένα πάγκο εργασίας επάνω σε δυο λαδόκολλες το αρνί και το περνάμε με προσοχή στη σούβλα. Δένουμε σφιχτά με δυο σφιγκτήρες στη ράχη και στη σπάλα το αρνί ή αντί για τους σφιγκτήρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σύρμα που το περνάμε σε δυο σημεία στη ραχοκοκαλιά προσέχοντας να μην ανοίξει το κρέας από το αρνί. Επίσης δένουμε με σύρμα τα ποδαράκια πάνω στη σούβλα. Αλατοπιπερώνουμε στην κοιλιά και στο σβέρκο και ράβουμε με μια μεγάλη σακοράφα και κλωστή που να μην καίγεται το άνοιγμα της κοιλιάς. Βάζουμε την σούβλα με το αρνί πάνω από τη φωτιά όχι πολύ κοντά και το γυρίζουμε πολύ γρήγορα στην αρχή και σιγά-σιγά αργότερα. Αφήνουμε να ξεροψηθεί η πέτσα του και να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα. Βγάζουμε το αρνί από τη φωτιά και το βάζουμε όρθιο με το κεφάλι προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει και μια λαδόκολλα για να μη μας γλιστράει η σούβλα. Αφού κρυώσει, σε 20’ περίπου, μπορούμε να το κόψουμε και να το σερβίρουμε. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger