Υλικά...
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, 1/3 φλιτζανιού φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 κουταλάκια γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο, ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 1 ½ κουταλάκι γλυκού δεντρολίβανο, αλάτι, 1 πρέζα μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο, 1 πακέτο Bavette (λεπτές ταλιατέλες), ή σπαγγετίνη, ¾ κιλού λάχανο πράσινο, ψιλοκομμένο, 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα. Κλωνάρια δεντρολίβανο για στόλισμα.
Εκτέλεση…
Σε βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο, να σοταριστούν για περίπου 2’. Προσθέστε την κρέμα το δεντρολίβανο, ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσει η σάλτα ξεσκέπαστη περίπου 3’, μέχρι να αρχίσει να δένει. Κρατήστε τη ζεστή. Σε κατσαρόλα 2 λίτρων βάλτε νερό με αλάτι να πάρει βράση, και τότε προσθέστε τα ζυμαρικά 6’ προτού να τελειώσει το βράσιμο προσθέστε το λάχανο. Στραγγίστε καλά τα ζυμαρικά και το λάχανο και μεταφέρετε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατέψτε προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και μεταφέρετε σε ζεσταμένη πιατέλα. Σερβίρετε αμέσως, στολίζοντας με κλωνάρια δεντρολίβανο και δίνοντας επιπλέον τριμμένο τυρί σε μπολ.