ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Picadillo της Οαξάκα

Picadillo της Οαξάκα

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 | 20:36


Υλικά...
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2-3 σκελίδες σκόρδο, 750 γρ. άπαχο χοιρινό κιμά, 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα, ½-2/3 κουταλάκια γλυκού πιπέρι, αλάτι, μια μικρή πρέζα αλεσμένα γαρίφαλα, ½-1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη, 3+1/2 φλιτζάνια σταφίδες, 3-4 κουταλάκια γλυκού μηλόξιδο, ένα πακέτο tortillas από καλαμπόκι, φρέσκο κόλιανδρο. 




Εκτέλεση...
Σε βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι να μαλακώσει, 4-5’. Προσθέστε το σκόρδο και τον κιμά και σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά, να ροδίσει, σε χωριστή κατσαρόλα βάλτε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας, να ροδίσουν. Προσθέστε το πιπέρι, τα γαρίφαλα, την κανέλα και ανακατέψτε μισό λεπτό. Προσθέστε την ντομάτα, τις σταφίδες, το ξίδι, σιγοβράστε για 20’ ή περισσότερο, να μελώσει η σάλτσα. Προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε τη σάλτσα με τον κιμά. Τυλίξτε τις tortillas σε πετσέτα και βάλτε τις σε τρυπητό, πάνω από νερό που βράζει, για 2-3’. Κατεβάστε από τη φωτιά, σκεπάστε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και αφήστε πάνω από το νερό 10-15’, να μαλακώσουν οι tortillas. Σερβίρετέ τις ζεστές, μαζί με τη γέμιση, για να φτιάξει ο καθένας τη δική του. Στολίστε με κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger