ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κρέμα αμυγδάλου με καραμελωμένα αμύγδαλα

Κρέμα αμυγδάλου με καραμελωμένα αμύγδαλα

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 | 21:06


Υλικά...
Για την κρέμα: 400 γρ. γάλα, 160 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη, 100 γρ. ζάχαρη, 3 κρόκοι αβγών, 2 φύλλα ζελατίνης (10γρ.), 250 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή. Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα: 100 γρ. αμύγδαλο λευκό, 50 γρ. ζάχαρη. 








Εκτέλεση… 
Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη σκόνη αμυγδάλου. Μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε πολύ καλά σε πολύ ψηλή σήτα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους ρίχνουμε μέσα στο σουρωμένο μείγμα του γάλακτος. Επαναφέρουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου φτάσει στους 84˚C. Αλλάζουμε σκεύος αμέσως και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αλλά όχι να πήξει και ανακατεύουμε με την παχύρευστη κρέμα. Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα (δείτε την συνταγή που βρίσκεται στα διάφορα γλυκά). Συναρμολόγηση: Χοντροκόβουμε τα μισά από τα καραμελωμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Τα μοιράζουμε σε ποτήρια της αρεσκείας μας και προσθέτουμε από πάνω την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger