Υλικά...
700 γρ. αλεύρι κίτρινο, 1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι, 2 κουταλάκια γλυκού στεγνή μαγιά, 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο, 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό, 3 κουταλιές σούπας λάδι.Προαιρετικά: 1 κουταλάκι γλυκού σπόροι μάραθου, 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιόσποροι ψημένοι.
Εκτέλεση…
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και τους σπόρους μάραθου. Προσθέτουμε το γάλα για να αλείψουμε αργότερα την επιφάνεια. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο χλιαρό νεράκι. Ζυμώνουμε εντατικά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. Τότε προσθέτουμε τους ηλιόσπορους και το λάδι και ξαναζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Σκεπάζουμε πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να αναπαυθεί για ½ ώρα. Μετά λαδώνουμε ένα ταψάκι χωρίζουμε τη ζύμη σε 12-14 κομμάτια και τα πλάθουμε μπαλάκια. Τα βάζουμε στο ταψί σε απόσταση 1 ½ εκ. το ένα από το άλλο και αν θέλουμε με διαφορετικούς σπόρους πάνω σε κάθε ψωμάκι. Σκεπάζουμε με διπλή πετσέτα το ταψάκι και το αφήνουμε να γίνει διπλάσιο, οπότε και τα μπαλάκια της ζύμης εφάπτονται. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C. Αλείφουμε απαλά με γάλα την επιφάνεια των ψωμιών, χωρίς να τα πατικώνουμε για να μη χαλάσει το σχήμα τους. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 40-50’.