Υλικά...
Για την κρέμα: 1 κιλό φρέσκο γάλα, 300 γρ. ζάχαρη, 12 κρόκοι αβγών, 80 γρ. κορν φλάουερ, 1 κλωναράκι φυσική βανίλια. Για το φύλλο: ½ κιλό φύλλο κρούστας 30 επί 30 εκ., 250 γρ. βούτυρο φρέσκο. Για το σιρόπι: 750 γρ. ζάχαρη, 550 γρ. νερό, 30 γρ. γλυκόζη.
Εκτέλεση…
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωνάρι βανίλιας κομμένο κάθετα στα 2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τους κρόκους. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε χτυπώντας τη με ένα σύρμα ή στο μίξερ. Σε ένα ταψί τοποθετούμε ένα-ένα τα φύλλα, βουτυρώνοντας τα έτσι ώστε οι άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Αυτήν τη διαδικασία την κάνουμε χρησιμοποιώντας τα μισά από τα φύλλα. Αδειάζουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία θα καλύπτουν μόνο το εσωτερικό του ταψιού. Κόβουμε τα κομμάτια που θέλουμε με προσοχή και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για τουλάχιστον 1 ώρα, έως ότου ροδίσουν τα φύλλα. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε φτιάξει προηγουμένως βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 4’.