ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ο χρησμός του Παπαδήμου για τις εκλογές

Ο χρησμός του Παπαδήμου για τις εκλογές

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 | 23:00



Η απάντηση που έδωσε ο Λουκάς Παπαδήμος όταν ρωτήθηκε αν θα είναι η τελευταία προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής που μετέχει ως Πρωθυπουργός καθώς η επόμενη είναι τον Ιούνιο μάλλον περιέπλεξε τα πράγματα παρά τα ξεκαθάρισε.

«Όπως έχω επισημάνει στο παρελθόν, όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της, θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο σε όσα έχω πει σχετικά με αυτό το θέμα. Άλλες σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο Λουκάς Παπαδήμος πυροδοτώντας τα μετεκλογικά σενάρια.



Στο ερώτημα αν θα πρέπει να παραμείνει ο κ. Βενιζέλος υπουργός Οικονομικών μέχρι να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Όταν ο κ. Βενιζέλος λάβει τις αποφάσεις του, θα συζητήσω το θέμα μαζί του».

«Στο σύνολό τους οι πολιτικές αυτές θα διευκολύνουν την έξοδο από την κρίση», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου, που έδωσε μόλις ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Είναι σαφές ότι η ανάπτυξη είναι πλέον κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου κορυφής.

Όπως είπε, «έγινε δεκτό από όλες τις πλευρές ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη χωρίς καθυστέρηση».

Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι γυρίζει στην Αθήνα περισσότερο αισιόδοξος, συμπληρώνοντας ότι αποτυπώνεται στις αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου πως παράλληλα με την εξάλειψη των ελλειμμάτων και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, είναι αναγκαίο να ληφθούν και μέτρα που θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα και θα στηρίξουν τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση της οικονομίας.



«Οι αποφάσεις αυτές», πρόσθεσε, «ανοίγουν ένα παράθυρο ευκαιρίας για έξοδο από την οικονομική κρίση. Έχει έρθει η ώρα για έναν ενάρετο κύκλο δημοσιονομικής εξυγίανσης και ανάπτυξης».

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε», θέτοντας σειρά προτεραιοτήτων.

Σημείωσε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους πόρους του ΕΣΠΑ», μεταφέροντας κονδύλια σε προγράμματα που έχουν ζήτηση, βοηθούν τις επιχειρήσεις και δίνουν δουλειά στους άνεργους.

«Δεν συζητείται και ούτε είναι αποδεκτή η τοποθέτηση επιτρόπου για την Ελλάδα» δήλωσε κατηγορηματικά ο Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.



«Το νέο φορολογικό σύστημα προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στα μέσα τους έτους. Όταν γίνουν οι σχετικές προτάσεις θα πρέπει να αξιολογηθεί να υιοθετηθεί από την Βουλή κα μετά να τεθεί σε εφαρμογή. Επομένως τα εισοδήματα που θα φορολογηθούν έως τον Ιούνιο θα βασιστούν στο υφιστάμενο φορολογικό σύστημα», είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στο ερώτημα του ανταποκριτή της Real News στις Βρυξέλλες Θάνου Αθανασίου.


real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger