Υλικά...
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές, με βγαλμένα σπόρια, κομμένες σε λωρίδες, 1 καυτερή πράσινη πιπεριά, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 2-3 μελιτζάνες φλάσκες, περίπου 1 ½ κιλό ψημένες καπνιστές, 2-3 σκελίδες σκόρδο, 2/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό και 2-3 κλωνάρια για στόλισμα, ½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα, 5-6 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, 2-3 κουταλιές σούπας καλό ξίδι από λευκό κρασί.
Εκτέλεση…
Ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές και την καυτερή αν τη χρησιμοποιείτε, να μαλακώσουν. Βάλτε τες στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τις μελιτζάνες το μισό κομμένο μαϊντανό και τα αμύγδαλα. λιώστε να πάρετε πολτό. Σε γαβάθα ανακατέψτε το μείγμα με τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξίδι και τον υπόλοιπο κομμένο μαϊντανό. Δοκιμάστε να διορθώσετε τη γεύση. Σκεπάστε και κρατήστε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες προτού να σερβίρετε τη σαλάτα.