Υλικά...
1 κιλό αρακά, 2 καρότα, 1 κρεμμύδι, 1 γαρύφαλλο, μια σκελίδα σκόρδο, μαϊντανό, μερικά φύλλα από καρδιά μαρουλιού, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο.
Πηγή φωτο: inout.gr
Εκτέλεση…
Καθαρίζετε τον αρακά. Ξύνετε και πλένετε τα καρότα. Τα κόβετε σε φετάκια. Καθαρίζετε και πλένετε το κρεμμύδι. Καρφώνετε επάνω το γαρύφαλλο. Καθαρίζετε και πλένετε το σκόρδο. Δένετε μαζί μερικά κλωνάρια μαϊντανό. Πλένετε το μαρούλι. Βάζετε στη χύτρα μερικά φύλλα μαρουλιού. Ρίχνετε τον αρακά, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, και το μαϊντανό. Ρίχνετε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό ζεστό, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις αρχίσουν να βράζουν τα ανακατεύετε και σκεπάζετε τη χύτρα. Αφήνετε τον αρακά να σιγοβράσει επί 12-15’ από τη στιγμή που θα αρχίσει να κινείται η βαλβίδα.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Αρακάς με κρεμμυδάκια: Πραγματοποιείτε τη συνταγή (αρακάς α λα παριζιέν). Αφαιρείτε το κρεμμύδι, το γαρίφαλο και το σκόρδο και προσθέτετε 25 περίπου καθαρισμένα κρεμμυδάκια ολόκληρα.