Υλικά...
900 γρ. μελιτζάνα, 2 λεμόνια, 2 αβγά, 300 γρ. κασέρι Μυτιλήνης, 500 γρ. γάλα, ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι, ¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι, μισό πακέτο φύλλο κρούστας, 150 γρ. βούτυρο.
Εκτέλεση…
Ψήνουμε τη μελιτζάνα στη φωτιά και έπειτα την ξεφλουδίζουμε. Τη λιώνουμε με το πίσω μέρος του πιρουνιού προσθέτοντας τα δυο λεμόνια, τα αγά, το τριμμένο κασέρι, αλάτι, πιπέρι. Στη συνέχεια αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο το ταψί μας και τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντας τα πάντα ένα-ένα με το βούτυρο. Κατόπιν στρώνουμε τη γέμιση από μελιτζάνα. Καλύπτουμε τη μελιτζάνα με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, αλείφοντας τα πάντα με βούτυρο. Κόβουμε την πίτα σε τόσες φέτες όσες, ακριβώς, θέλουμε και ρίχνουμε το γάλα. Τοποθετούμε το ταψί περίπου δυο με τρεις ώρες στο ψυγείο, ώσπου να απορροφηθεί πλήρως το γάλα από την πίτα. Έπειτα τοποθετούμε την πίτα σε ήδη προθερμασμένο φούρνο, στους 175˚C, για περίπου 50΄.