Υλικά...
1 φλιτζάνι κάππαρη μέτρια παστή ξεπλυμένη με χλιαρό νερό και στεγνωμένη σε χαρτί κουζίνας, 1 κρεμμύδι μέτριο χοντροκομμένο, ½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανό, ½ φρέσκια καυτερή πιπεριά ή ½ κουταλάκι γλυκού άσπρο πιπέρι τριμμένο, 1 χοντρή φέτα ψωμί ολικής άλεσης, δίχως την κόρα, βρεγμένο και στυμμένο, ½ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο, 3-5 κουταλιές σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί, αλάτι, ψημένες λεπτές φέτες χωριάτικο ψωμί, επιπλέον κάππαρη ή καππαρόφυλλα για στόλισμα.
Εκτέλεση…
Στο μπλέντερ δουλέψτε μαζί την κάππαρη το κρεμμύδι, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά ή άσπρο πιπέρι και το ψωμί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφος πολτός. Προσθέστε το λάδι και 2 κουταλιές σούπας ξίδι και δουλέψτε λίγο. Αδειάστε σε μπολ, δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Σκεπάστε και αφήστε να μείνει στο ψυγείο ένα βράδυ. Για το σερβίρισμα απλώστε το μείγμα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες και στολίστε με κάππαρη ή καππαρόφυλλα.