Υλικά...
1 μεγάλο κουνουπίδι ή 2 μικρά ξεχωρισμένο σε μπουκετάκια, μέγεθος δαμάσκηνου, χοντρό αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 1 ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο, ξύσμα από 2 λεμόνια, 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες στη μέση, κατά μήκος, 2 κουταλάκια γλυκού κάρι, ½ φλιτζάνι ελιές πράσινες τσακιστές, με βγαλμένο το κουκούτσι, λάδι με άρωμα λεμόνι ή φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι.
Εκτέλεση…
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C. σε μεγάλο μπολ βάλτε αλάτι και πιπέρι στο κουνουπίδι και ανακατέψτε με τα χέρια αν πάει παντού. Προσθέστε το 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο πάνω στο κουνουπίδι και ανακατέψτε πάλι να αλειφτεί καλά. Απλώστε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και ψήστε μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει, περίπου 35’. Στα μισά του ψησίματος γυρίστε τη λαμαρίνα τα πίσω μπρος. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Ενώ το κουνουπίδι ψήνεται, σε μικρή κατσαρόλα αναμείξτε το ξύσμα λεμόνι, το σκόρδο, το κάρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βάλτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση και το σκόρδο να μαλακώσει. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο. Λιώστε σε μπλέντερ. Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε απλωτή πιατέλα. Περιχύστε με το μείγμα λάδι-κάρι-σκόρδο και ανακατέψτε ξανά. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Πριν από το σερβίρισμα, περιχύστε με χυμό λεμόνι.