ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αντιδρούν οι δικαστικοί στο πολυνομοσχέδιο

Αντιδρούν οι δικαστικοί στο πολυνομοσχέδιο

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 | 20:30



Αντίθετοι σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης εμφανίζονται με ομόφωνο ψήφισμά τους δικαστές και εισαγγελείς, ζητώντας την απόσυρσή τους.
Δικαστές και εισαγγελείς έλαβαν μέρος τη Δευτέρα σε πανδικαστική συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Εφετείου και κάλεσαν την πολιτεία αφ’ ενός να κατοχυρώσει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών και αφ’ ετέρου να λάβει υπ’ όψιν της τις παρατηρήσεις που έχουν κάνει στο επίμαχο νομοθέτημα.
Σφοδρά πυρά δέχθηκε, εξάλλου, το πολυνομοσχέδιο από τους προέδρους των δικαστικών ενώσεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Παναγιώτης Μπρακουμάτσος και ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γιώργος Φαλτσέτος εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους με 37 σημεία.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, πέραν των θετικών διατάξεων, υπάρχουν κάποιες για τις οποίες δεν υπάρχει υποδομή για την υλοποίησή τους και άλλες που συναντούν την αντίθεση των δικαστικών λειτουργών. Όπως εξάλλου είπαν, υπάρχουν διατάξεις που επιβαρύνουν τους οικονομικά ασθενέστερους, ενώ προβλέπονται ασφυκτικές προθεσμίες που εκ των πραγμάτων θα περιέλθουν σε αχρησία. Σε γενικές γραμμές, ακούστηκε η άποψη πως το πολυνομοσχέδιο προβλέπει μέτρα που ακούγονται μεν ωραία, όμως στην πράξη είναι ανεφάρμοστα. ΄
Το παρών στη συγκέντρωση από πλευράς κομμάτων έδωσαν ο Κώστας Τζαβάρας της Νέας Δημοκρατίας, ο Σπύρος Χαλβατζής του ΚΚΕ, ο Θάνος Πλεύρης του ΛΑΟΣ, ο Βασίλης Μουλόπουλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ο γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger