ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Επεκτείνεται η έρευνα για «μυστικά κονδύλια» του ΥΠ.ΕΞ

Επεκτείνεται η έρευνα για «μυστικά κονδύλια» του ΥΠ.ΕΞ

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 | 20:20



Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για υπέρβαση των προϋπολογιζόμενων απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο μετά το 2009, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Μέχρι τώρα και μετά τις καταγγελίες του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, περί αύξησης των απόρρητων κονδυλίων έως και 270%, οι οικονομικοί εισαγγελείς ερευνούσαν την περίοδο 2004 -2007 επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή.
Εν τω μεταξύ, στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να μειώνονται οι δαπάνες του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών κατά 60 εκατομμύρια και να αυξάνονται οι απόρρητες δαπάνες κατά 120 εκατομμύρια. Οι απόρρητες δαπάνες πρέπει να είναι αντικείμενο διακομματικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου και να τηρείται η νομιμότητα σε κάθε στάδιο και σε κάθε περίπτωση».
«Το θέμα για εμάς δεν έχει κλείσει στο βαθμό που το χειρίζεται η δικαιοσύνη. Αντίθετα, όμως, πιστεύουμε ότι παίρνει μια τροπή που ανοίγει μια δυνατότητα να μπει τέλος στο διαχρονικό καθεστώς αυθαιρεσίας και να υπάρξει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης αυτών των δαπανών», είπε επίσης ο κ. Τσίπρας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger