ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Βιετναμέζικη κοτόσουπα με σπανάκι

Βιετναμέζικη κοτόσουπα με σπανάκι

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 | 16:40


Υλικά...
8 φλιτζάνια ζωμός κότας, 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ, 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο, 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, με το κόκαλο, ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου κόλιαντρου, ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμος, 2-3 κινέζικα ξερά μανιτάρια μουσκεμένα σε ζεστό νερό για 30΄, ½ κιλό φύλλα σπανάκι, 2-3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες. 




Εκτέλεση… 
Σε κατσαρόλα βάλτε το ζωμό να βράσει, μαζί με το τζίντζερ, το σκόρδο, και το κοτόπουλο. Προσθέστε το κόλιαντρο και το δυόσμο, κρατώντας μερικά φύλλα και από τα δύο για στόλισμα. Όταν βράσει το κοτόπουλο σε 30’, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάλτε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και αφήστε το να κρυώσει. Ξεκοκαλίστε το και κόψτε το κρέας σε λουρίδες. Βάλτε στο ζωμό τα μανιτάρια, αφού τα στραγγίξετε πετάξτε το κοτσάνι και κόψτε τα σε μικρές φέτες, καθώς και το σπανάκι. Σιγοβράστε για 1-2’. Σερβίρετε σε μπολ το κοτόπουλο, βάλτε κρεμμυδάκι και αδειάστε από πάνω το ζωμό. Πασπαλίστε με τα αρωματικά χορταράκια που κρατήσατε και σερβίρετε τη σούπα. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger