Υλικά...
8 φλιτζάνια ζωμός κότας, 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ, 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο, 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, με το κόκαλο, ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου κόλιαντρου, ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμος, 2-3 κινέζικα ξερά μανιτάρια μουσκεμένα σε ζεστό νερό για 30΄, ½ κιλό φύλλα σπανάκι, 2-3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες.
Εκτέλεση…
Σε κατσαρόλα βάλτε το ζωμό να βράσει, μαζί με το τζίντζερ, το σκόρδο, και το κοτόπουλο. Προσθέστε το κόλιαντρο και το δυόσμο, κρατώντας μερικά φύλλα και από τα δύο για στόλισμα. Όταν βράσει το κοτόπουλο σε 30’, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάλτε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και αφήστε το να κρυώσει. Ξεκοκαλίστε το και κόψτε το κρέας σε λουρίδες. Βάλτε στο ζωμό τα μανιτάρια, αφού τα στραγγίξετε πετάξτε το κοτσάνι και κόψτε τα σε μικρές φέτες, καθώς και το σπανάκι. Σιγοβράστε για 1-2’. Σερβίρετε σε μπολ το κοτόπουλο, βάλτε κρεμμυδάκι και αδειάστε από πάνω το ζωμό. Πασπαλίστε με τα αρωματικά χορταράκια που κρατήσατε και σερβίρετε τη σούπα.