ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πλιγούρι με μανιτάρια και πράσα

Πλιγούρι με μανιτάρια και πράσα

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 | 20:40


Υλικά...
Αλάτι, 1 φλιτζάνι πλιγούρι, 5 κουταλιές σούπας βούτυρο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 πράσο, το άσπρο μέρος μόνο, ψιλοκομμένο, 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα ανάμεικτα, 1 κουταλάκι γλυκού ταμάρι, ή σάλτσα σόγια, ταμπάσκο, ½ φλιτζάνι παρμεζάνα. 





Εκτέλεση… 
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάλτε 4 φλιτζάνια νερό και 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι να πάρουν βράση. Ρυθμίστε τη φωτιά, ώστε το πλιγούρι να σιγοβράσει, σκεπάστε και αφήστε για 5-10’ μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας πότε-πότε. Προσθέστε νερό αν χρειάζεται. Στο μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά, βάλτε 1 κουταλιά σούπας από το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο και το πράσο, προσθέτοντας ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι, για 5’. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και τα μανιτάρια και αφήστε στη φωτιά για 10’, ανακατεύοντας. Προσθέστε το ταμάρι ή σόγια και το ταμπάσκο και ανακατέψτε. Όταν το πλιγούρι γίνει, προσθέστε το μείγμα στα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Προσθέστε το τυρί, ανακατέψτε και σερβίρετε. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger