Υλικά...
Αλάτι, 1 φλιτζάνι πλιγούρι, 5 κουταλιές σούπας βούτυρο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 πράσο, το άσπρο μέρος μόνο, ψιλοκομμένο, 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα ανάμεικτα, 1 κουταλάκι γλυκού ταμάρι, ή σάλτσα σόγια, ταμπάσκο, ½ φλιτζάνι παρμεζάνα.
Εκτέλεση…
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάλτε 4 φλιτζάνια νερό και 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι να πάρουν βράση. Ρυθμίστε τη φωτιά, ώστε το πλιγούρι να σιγοβράσει, σκεπάστε και αφήστε για 5-10’ μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας πότε-πότε. Προσθέστε νερό αν χρειάζεται. Στο μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά, βάλτε 1 κουταλιά σούπας από το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο και το πράσο, προσθέτοντας ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι, για 5’. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και τα μανιτάρια και αφήστε στη φωτιά για 10’, ανακατεύοντας. Προσθέστε το ταμάρι ή σόγια και το ταμπάσκο και ανακατέψτε. Όταν το πλιγούρι γίνει, προσθέστε το μείγμα στα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Προσθέστε το τυρί, ανακατέψτε και σερβίρετε.