Υλικά...
½ κιλό φασολάκια, μια μεγάλη πατάτα, λαδόξιδο, μια σκελίδα λιωμένο σκόρδο, 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ζαμπόν.
Πηγή φωτο: food4peace.blogspot.com
Εκτέλεση…
Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα βάζετε στο συρμάτινο πανεράκι μαζί με την πατάτα, αφού την καθαρίσετε και την κόψετε στη μέση. Ρίχνετε στη χύτρα 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό με λίγο αλάτι και βάζετε μέσα το πανεράκι με τα φασολάκια. Αφήνετε να σιγοψηθούν με τον ατμό επί 10’ από τη στιγμή που θ’ αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. Βάζετε τα φασολάκια σε σαλατιέρα και τοποθετείτε επάνω την πατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους. Αναμιγνύετε ½ φλιτζάνι τσαγιού λαδόξιδο, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε τη σαλάτα. Την πασπαλίζετε με μαϊντανό και σκορπάτε επάνω 5 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια.