Υλικά...
800 γρ. κολοκύθα κομμένη σε 8 σφήνες καθαρισμένη με βγαλμένους τους σπόρους, 3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, ½ κουταλάκι γλυκού μπούκοβο ή περισσότερο, 1/2 κουταλάκι γλυκού κάρδαμο τριμμένο, ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, ½ φλιτζάνι ανάμεικτη κρέμα γάλακτος και στραγγιστό γιαούρτι, 4 κουταλιές σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο.
Εκτέλεση…
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C. Σε γαβάθα ανακατέψτε μαζί την κολοκύθα, το ελαιόλαδο, το κάρδαμο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε σε λαμαρίνα και ψήστε 35-40’, μέχρι να μαλακώσει. Μεταφέρετε σε πιατέλα. Ανακατέψτε το σκόρδο με το μείγμα κρέμα-γιαουρτιού και περιχύστε την κολοκύθα. Πασπαλίστε με το κουκουνάρι και επιπλέον μπούκοβο, αν θέλετε και σερβίρετε.