Υλικά...
1 πακέτο φύλλα κρούστας, 250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, 1 ξερό κρεμμύδι, 2 κόκκινες γλυκιές πιπεριές, 1 κουταλάκι γλυκού ξερός βασιλικός, ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1 φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο, ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο, ηλιέλαιο για το τηγάνισμα, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση…
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 5’, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει ο κιμάς. Αφαιρείτε τα κοτσανάκια από τις πιπεριές και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Τις προσθέτετε στο μείγμα με τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τα μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το μαϊντανό, το πεκορίνο, το βασιλικό και ανακατεύετε. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Αλείφετε κάθε ένα φύλλο με λίγο ηλιέλαιο και το διπλώνετε. Βάζετε 2 κουταλιές από τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολάκια. Βρέχετε με ένα πινέλο, ή με τα δάχτυλά σας, την άκρη του φύλλου με λίγο νερό για να κολλήσει. Παράλληλα, ζεσταίνετε, το ηλιέλαιο, χαμηλώνετε την ένταση από δυνατή προς μέτρια και τηγανίζετε τα μπουρεκάκια, λίγα κάθε φορά για να τηγανιστούν σωστά από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε στη συνέχεια σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν και τα σερβίρετε ζεστά.