Υλικά...
6 αγκινάρες, 5/8 λίτρου κρέμα γάλακτος, 6 αβγά, 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ, 60 γρ. ψίχουλα από λευκό ψωμί, βούτυρο, λεμόνι, ψίχουλα (πέρα από τα 60 γρ.), αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση…
Σκουπίζετε τις καρδιές από τις αγκινάρες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, και μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τις αγκινάρες. Σιγοψήνετε για 20’. Μεταφέρετε στο μπλέντερ και δουλεύετε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο, παχύ μείγμα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε λίγο χυμό λεμονιού. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αν χρειάζεται κάποιο από τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Βουτυρώνετε 4 μετρίου μεγέθους πυρέξ ειδικά για σουφλέ και πασπαλίζετε με ψίχουλα. Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκο και ασπράδι. Χτυπάτε τα ασπράδια μαζί με το κορν φλάουερ μέχρι να στέκεται. Προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους, και τα 60 γρ. ψίχουλα στο μείγμα με τις αγκινάρες και ανακατεύετε. Προσθέτετε προσεκτικά τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύετε σιγά-σιγά. Μοιράζετε το μείγμα στις φόρμες να γεμίσουν κατά το ήμισυ. Ψήνετε στο φούρνο για 30’ ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε αμέσως.