Υλικά...
700 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας, 2 αβγά, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 150 γρ. βούτυρο, 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη, 1 φλιτζάνι αλεύρι, 2 κουταλάκια γλυκού μπέκιν πάουντερ, 4 κουταλιές σούπας κουκουνάρι, 4 κουταλιές σούπας σταφίδες, κανέλα. Για το σερβίρισμα: μασκαρπόνε ή κρεμ φρες, μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.
Εκτέλεση…
Κόβετε την ψίχα της κολοκύθας σε μικρότερα κομμάτια, τα βάζετε στην κατσαρόλα με ¾ φλιτζανιού νερό. Βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 20-25’ μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να στεγνώσει από τα υγρά της. Ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίχνετε στο μείγμα της κολοκύθας τους κρόκους, το αλεύρι, το κουκουνάρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και ανακατεύετε. Χτυπάτε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και την προσθέτετε στο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 50’ με μια ώρα. Το εσωτερικό του κέϊκ θα παραμείνει υγρό και μετά το ψήσιμο, γι’ αυτό πρέπει το κέϊκ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρετε για να το σερβίρετε. Πασπαλίζετε το κέϊκ με κανέλα, κόβετε σε μερίδες και συνοδεύετε με μασκαρπόνε ή κρεμ φρες, και μαρμελάδα πορτοκαλιού ή ψιλοκομμένα κομμάτια πορτοκαλιού από γλυκό κουταλιού.