Υλικά...
1 κιλό μικρές πατάτες ολόκληρες ή μεγάλες χωρισμένες στη μέση, λίγο αλάτι, 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό.
Εκτέλεση…
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις βάζετε μέσα στο συρμάτινο καλαθάκι της χύτρας και το τοποθετείτε μέσα στη χύτρα. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και λίγο αλάτι. Σκεπάζετε τη χύτρα αι αφήνετε να ψηθούν με τον ατμό επί 10’ από τη στιγμή που θα αρχίσει να κινείται η βαλβίδα. Αποσύρετε τη χύτρα από τη φωτιά και ανασηκώνεται τη βαλβίδα, για να βγει ο ατμός. Πατάτες μετρ ντ’ οτέλ: Ψήνετε τις πατάτες στον ατμό όπως περιγράφεται πιο πάνω. Τις κόβετε σε τέταρτα. Χτυπάτε ζεστό λιωμένο φρέσκο βούτυρο με χυμό λεμονιού και περιχύνετε τις πατάτες. Τις πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Πατάτες βραστές
Υλικά...
Πατάτες, λίγο αλάτι.
Εκτέλεση…
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε στη χύτρα. Τις σκεπάζετε με νερό και προσθέτετε λίγο αλάτι. Αφήνετε να σιγοβράσουν επί 10-12’ από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας.