ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ραβιόλια γεμιστά με κολοκύθα και παρμεζάνα

Ραβιόλια γεμιστά με κολοκύθα και παρμεζάνα

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 | 20:10


Υλικά...
Για τη γέμιση: 1 ½ κιλό κόκκινη κολοκύθα, ½ φλιτζάνι βούτυρο και επιπλέον για να σερβίρετε, 1 κροκάδι αβγού, 1 φλιτζάνι ξυσμένο parmigiano reggiano και επιπλέον για να σερβίρετε, 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι, ¼ κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο μαύρο ή λευκό πιπέρι. Για τη ζύμη: 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι, 5 μεγάλα αβγά. 





Εκτέλεση… 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180˚C. Βγάλτε τα σπόρια από την κολοκύθα και κόψτε τη σε μεγάλα κομμάτια, με το φλούδι. Βάλτε σε ταψί που έχετε στρώσει με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 45’, μέχρι να μαλακώσει η σάρκα. Εν τω μεταξύ φτιάξτε τη ζύμη. Δουλέψτε το αλεύρι με το αλάτι να ανακατωθούν προσθέστε τα αβγά, ένα-ένα να φτιάξετε μια μαλακιά και πολύ ελαστική ζύμη. Αν χρειάζεται προσθέστε 1-2 κουταλιές νερό ή γάλα. Αδειάστε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 1-2’. Σκεπάστε με πλαστικό και αφήστε να ξεκουραστεί η ζύμη τουλάχιστον ½ ώρα. Πετάξτε τα φλούδια και λιώστε τη σάρκα της κολοκύθας στο μπλέντερ ή σε μύλο λαχανικών. Ανακατώστε με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης σε γαβάθα. Πρέπει το μείγμα να μην είναι νερουλό. Αν χρειάζεται, βάλτε και άλλο τυρί. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Χωρίστε τη ζύμη σε κομμάτια σαν μικρό πορτοκάλι και ανοίξτε το καθένα σε λεπτό φύλλο, σε αλευρωμένη επιφάνεια ή στη μηχανή των ζυμαρικών. Κόψτε με φλιτζάνι δίσκους 7,5-8 εκ. και βάλτε στον καθένα μια γεμάτη κουταλιά γλυκού γέμιση. Κλείστε να κάνετε μισοφέγγαρο, βρέξτε τις άκρες και πιέστε να κλείσει καλά. Γυρίστε και ενώστε τις δυο άκρες, για να φτιάξετε tortellini. Απλώστε τα σε λαμαρίνες σκεπάστε με πλαστικό αι αφήστε να μείνουν 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 1 μέρα. 

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger