Υλικά...
Για τη μους: 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%, 100 γρ. τυρί κρέμα, 2 κουταλιές σούπας μέλι, ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη, 3 φύλλα ζελατίνας, 1 σφηνάκι λικέρ γκραν μαρνιέ. Για τα φρούτα στο σιρόπι: 1 πορτοκάλι, 1 γκρέιπφρουτ, 1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, ½ φλιτζάνι νερό, 1 φυσική βανίλια.
Εκτέλεση…
Σπάζετε τα φύλλα της ζελατίνας σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζετε σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό. Τα αφήνετε 8-10’ μέχρι αν μαλακώσουν και να γίνουν πηχτή μάζα. Ζεσταίνετε το λικέρ, παίρνετε τη ζελατίνα από το νερό, τη στραγγίζετε και τη ρίχνετε στο λικέρ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μείγμα της ζελατίνας και του λικέρ και το γιαούρτι και το τυρί κρέμα. Προσθέτετε το μέλι και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε στο μίξερ ή με το σύρμα για να γίνουν αφράτο. Μοιράζετε τη μους στα ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο. Για τα φρούτα στο σιρόπι: Βάζετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό. Προσθέτετε τη βανίλια κομμένη κατά μήκος στη μέση. Βράζετε το σιρόπι για 7-8’. Καθαρίζετε το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ και κόβετε την ψίχα του σε μικρότερα κομμάτια τα οποία καθαρίζετε από την άσπρη μεμβράνη. Βάζετε τα φρούτα στο σιρόπι και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. Πριν σερβίρετε τις κρέμες, βάζετε σε κάθε ποτήρι λίγη ψίχα φρούτων με σιρόπι και από 1 κουταλιά σπόρια ροδιού.