Υλικά...
Για το παντεσπάνι: 125 γρ. ζάχαρη, 140 γρ. αλεύρι, 5 αβγά. Για το σιρόπι: 150 γρ. ζάχαρη, 150 γρ. χυμό από πορτοκάλι. Για τη γέμιση: 400 γρ. κρέμα γάλακτος, 30-40 γρ. ζάχαρη άχνη, ποπ κορν για διακόσμηση.
Εκτέλεση…
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τα αβγά έως ότου αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα προσθέτοντας και το αλεύρι κοσκινισμένο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20-22 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για περίπου μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε τρεις φέτες. Βράζουμε το πορτοκάλι μαζί με τη ζάχαρη γα 1’ και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε σαντιγύ (η κρέμα γάλακτος να είναι πολύ παγωμένη πριν τη χτυπήσουμε). Βρέχουμε με το σιρόπι τη μια φέτα από το παντεσπάνι και απλώνουμε ένα μέρος από τη σαντιγύ. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες φέτες και την υπόλοιπη σαντιγύ. Στο τέλος γαρνίρουμε με ποπ κορν. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με χρωματιστή ζάχαρη.