Υλικά...
Για τη βάση: 200 γρ. μπισκότα digestive, 80 γρ. βούτυρο λιωμένο. Για τη γέμιση: 350 γρ. τυρί ricotta, 350 γρ. Φιλαδέλφεια, 100 γρ. ζάχαρη άχνη, 3 αβγά, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, χυμό από 1 πορτοκάλι, 150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι πολτοποιημένη, φλοίδες πορτοκαλιού για την επικάλυψη.
Εκτέλεση…
Για τη βάση: Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Σε μια τετράγωνη φόρμα 25 επί 25 εκ. αδειάζουμε το μείγμα και το πιέζουμε καλά προς τα κάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 10-15’. Για τη γέμιση: Χτυπάμε τα τυριά να γίνουν λεία κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ένα-ένα τα αβγά, ρίχνουμε σταδιακά το χυμό και στο τέλος το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη μισή από τη μαρμελάδα πορτοκαλιού ανακατεύοντας ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 40’. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα και τις φλούδες πορτοκαλιού.