ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ρυζόγαλο με φρούτα μαριναρισμένα σε βανίλια και βινσάντο

Ρυζόγαλο με φρούτα μαριναρισμένα σε βανίλια και βινσάντο

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 | 21:10


Υλικά...
½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή γλασέ, 1 λίτρο γάλα, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φυσική βανίλια, 4 κουταλιές σούπας ψημένα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Για τα φρούτα: 4 βανίλιες ή δαμάσκηνα ή αχλάδια, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, ½ φλιτζάνι βινσάντο. 








Εκτέλεση… 
Κόβετε τη φυσική βανίλια στη μέση κατά μήκος. Βάζετε το ρύζι με 1 ½ φλιτζάνι νερό στην κατσαρόλα με τη φυσική βανίλια και  βράζετε σε μέτρια φωτιά για 12-15’, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό. Προσθέτετε ζάχαρη και γάλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 30’ ανακατεύοντας συχνά. Όταν γίνει το ρυζόγαλο, βγάζετε τη φυσική βανίλια και το μοιράζετε σε μπολ. Ξεπλένετε τις βανίλιες, βγάζετε τα κουκούτσια και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το βινσάντο και τη μισή φυσική βανίλια που περίσσεψε. Βράζετε το σιρόπι για 5-6’. Ρίχνετε τα φρούτα και τα αφήνετε για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει το σιρόπι. Πασπαλίζετε το ρυζόγαλο με φιστίκια και σερβίρετε με τις μαριναρισμένες βανίλιες. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger