ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Καθημερινό ψωμί βήμα-βήμα

Καθημερινό ψωμί βήμα-βήμα

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 | 20:20


Υλικά...
400 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως σιταρένιο, 100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως κρίθινο, 100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως σικαλένιο, 1 καλά γεμάτο κουταλάκι γλυκού αλάτι, 1 ½ κουταλάκι γλυκού μαγιά στεγνή, 1 κουταλιά σούπας μέλι, 2 κουταλιές σούπας λάδι. Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κουταλάκι γλυκού παπαρουνόσπορος, 1 κουταλάκι γλυκού μαυροκούκι, 1 κουταλιά σούπας σουσάμι. 




Εκτέλεση… 
Βάζουμε μαζί σε μια λεκανίτσα τα αλευρικά, το αλάτι, τη μαγιά και το μέλι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε νερό και ζυμώνουμε συνέχεια και ζωηρά μέχρι να γίνει μια ελαστική και λεία ζύμη. Προσθέτουμε τότε το λάδι και τα σπόρια παπαρουνόσπορο, μαυροκούκι, σουσάμι, και ξαναζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ησυχάσει για ½ ώρα. Μετά πλάθουμε 1 καρβέλι ή δυο φρατζόλες και το ακουμπάμε στο ταψί του φούρνου που το έχουμε στρώσει με λαδόχαρτο ή σε αντικολλητικές φόρμες του κέϊκ. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε  το ψωμί να φουσκώσει και να γίνει διπλό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C. Τρυπάμε το ψωμί με μαχαίρι σε 2-3 σημεία και το φουρνίζουμε στον προθερμασμένο φούρνο. Χρειάζεται γύρω στα 45’ ψήσιμο. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger