ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νηστίσιμα σκαλτσούνια με φρούτα κονφί

Νηστίσιμα σκαλτσούνια με φρούτα κονφί

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 | 17:40


Υλικά...
Για τη γέμιση και τα φρούτα: 300 γρ. κύβους φρούτων mix, 150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, μια πρέζα κανέλα σκόνη, 3 τεμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη. Για το ζυμάρι: 300 γρ. σκόνη αμυγδάλου μαύρη, 300 γρ. ζάχαρη, 30 γρ. κονιάκ ή μισό ποτήρι του κρασιού, 60 γρ. ασπράδια ή 2 ασπράδια αβγών. 




Εκτέλεση… 
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε ώστε να έχουμε το επιθυμητό ζυμάρι. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλο, αν η ζύμη βγει μαλακή, η μπορούμε να προσθέσουμε ασπράδι, αν η ζύμη βγει σκληρή. Αφού ετοιμάσουμε το ζυμάρι μας, το ανοίγουμε με έναν πλάστη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες σε πάχος 2 εκ. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ ή με το χείλος ενός ποτηριού κόβουμε το ζυμάρι σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση που έχουμε στο κάθε κομμάτι και το κλείνουμε ενώνοντας τις δυο άκρες. Βάζουμε τα σκαλτσούνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα αντικολλητική και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα. Αφού κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη κα τα σερβίρουμε. Διατηρούνται εκτός ψυγείου για 4 μέρες. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger