Υλικά...
500 γρ. αρακάς, 2 ξερά κρεμμύδια, 1 μεγάλη πατάτα, 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος, ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, 1 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών, ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση…
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και την πατάτα και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζετε τη σούπα σε μια κατσαρόλα το κομμένα λαχανικά με τον αρακά και το ζωμό. Βράζετε τη σούπα για 30’ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε στη σούπα την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το δυόσμο. Πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ ή στην κατσαρόλα με τη ράβδο του μουλτιπράκτικ και σερβίρετε.