Υλικά...
Για τη ζύμη των σου: 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι μαλακό, 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό, 160 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, 7 αβγά, ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι. Για τη γέμιση: 150 ml κρέμα γάλακτος, 100 γρ. blue cheese.
Πηγή φωτο: syntagies.gr
Εκτέλεση…
Βάζετε ένα κατσαρολάκι άνω σε μέτρια φωτιά μαζί με το νερό, το βούτυρο και το αλάτι για να πάρουν βράση. Με μια κίνηση ρίχνετε όλο το αλεύρι μαζί, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα σφιχτό που ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και μαζεύεται γύρω από το κουτάλι σας. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει για 5-10’. Ρίχνετε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ και βάζετε τους γάντζους. Ρίχνετε το πρώτο αβγό και ξεκινάτε τη λειτουργία του μίξερ. Μόλις η ζύμη ενσωματώσει το πρώτο αβγό, ρίχνετε το δεύτερο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα αβγά. Η ζύμη που θα σας προκύψει πρέπει να είναι γυαλιστερή και μόλις να πέφτει από το κουτάλι. Ρίχνετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και κόβετε στρογγυλά κομμάτια σου πάνω σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε τα σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για 25-30’, μέχρι να χρυσίσουν και όχι να ροδίσουν πολύ. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε τα σου να κρυώσουν με ανοιχτό το φούρνο. Ετοιμάζετε τη γέμιση… Ρίχνετε το τυρί στο μπολ του μίξερ και το λιώνετε με το πιρούνι. Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ και αρχίζετε να προσθέτετε ην κρέμα γάλακτος λίγο-λίγο μέχρι να γίνει ομοιογενής η κρέμα. Ανοίγετε τα σου στη μέση, παίρνετε με ένα κουταλάκι μια κουταλιά από το μίγμα του τυριού και το γεμίζετε. Σκεπάζετε με το άλλο μισό σου και το τοποθετείτε σε πιατέλα. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα σου.