ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σούπα κολοκύθα με πορτοκάλι και καραβίδες

Σούπα κολοκύθα με πορτοκάλι και καραβίδες

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 | 15:00


Υλικά...
5 κουταλιές σούπας βούτυρο, 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, 1 κουταλάκι γλυκού κάρι, 1 ½ κιλό ψίχα κόκκινης κολοκύθας τριμμένη στον τρίφτη, 3 φλιτζάνια ζωμό κότα, 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, αλάτι και λευκό πιπέρι, 1 φλιτζάνι πυκνή κρέμα γάλακτος, ½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 12-14 μεγάλες καραβίδες ή γαρίδες, βρασμένες στον ατμό και καθαρισμένες. 


Εκτέλεση… 
Πασπαλίστε το κρεμμύδι με αλάτι και σοτάρετε σε κατσαρόλα στο βούτυρο, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε και το κάρι και ανακατέψτε 2-3 φορές. Βάλτε και την κολοκύθα στην κατσαρόλα και σοτάρετε ανακατεύοντας άλλα 4-5’. Αδειάστε το ζωμό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για άλλα 10’. Βάλτε το χυμό και το ξύσμα πορτοκάλι και βράστε άλλα 10’. Λιώστε τη σούπα στο μπλέντερ, δοκιμάστε και βάλτε αλάτι και μπόλικο πιπέρι. προσθέστε την κρέμα και το γιαούρτι και βάλτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας να ζεσταθεί καλά η σούπα, χωρίς να την αφήσετε να πάρει βράση. Σερβίρετε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα ή γαβάθες, βάζοντας 2-3 καραβίδες ή γαρίδες στο κάθε πιάτο. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger