Υλικά...
2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες, 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, από ½ κιλό φασολάκια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, 2 πράσινες πιπεριές, 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, 2 σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Πηγή φωτο: trome.gr
Εκτέλεση...
Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά. Κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες, ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε. Κόβετε σε μικρά κομματάκια τα φασολάκια, σε κύβους τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, σε κρίκους τις πιπεριές. Βάζετε στη χύτρα το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, έως ότου μαραθεί. Προσθέτετε τις ντομάτες και τα σοτάρετε μαζί μερικά λεπτά. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά ζάχαρη, το σκόρδο σε φετάκια και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τα ανακατεύετε καλά σκεπάζετε τη χύτρα και αφήνετε να σιγοψηθούν επί 10’ από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας.