ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ελιόπιτα με πράσα αμύγδαλα και δυόσμο

Ελιόπιτα με πράσα αμύγδαλα και δυόσμο

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 | 16:10


Υλικά...
3 μέτρια πράσα, καλά πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 3 φλιτζάνια ελιές Αμφίσσης, με βγαλμένα τα κουκούτσια, ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά, χοντροκοπανισμένα όχι ασπρισμένα, 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο, τα φύλλα από 5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα, ξύσμα από ½ πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι, 1 πακέτο σφολιάτα βουτύρου, 2-3 κουταλιές σούπας γάλα. 



Εκτέλεση… 
Σοτάρετε τα πράσα με το λάδι, ανακατώνοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ ξεπλύνετε για 1’ τις ελιές κάτω από τρεχούμενο νερό στραγγίστε τες καλά και πιέστε με χάρτινη πετσέτα, να τις στεγνώσετε. Βάλτε τις ελιές σε ξύλο κοπής και με μεγάλο μαχαίρι κόψτε τες σε κομμάτια. Βγάλτε το από τη φωτιά τα πράσα και προσθέστε τις ελιές και τα αμύγδαλα. αφήστε να κρυώσει λίγο η γέμιση και προσθέστε το αβγό και το ξύσμα, αν το χρησιμοποιείτε, καθώς και το δυόσμο. Ανακατώστε καλά και δοκιμάστε για να διορθώσετε τη γεύση. Αν χρειάζεται βάλτε αλάτι και πιπέρι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψί τάρτας, απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτα. Αδειάστε μέσα τη γέμιση και σκεπάστε με το άλλο φύλλο, γυρίζοντας τις άκρες για να κλείσετε την πίτα δημιουργώντας κορδόνι. Πιέστε το κορδόνι με πιρούνι να έρθει στο ίδιο ύψος με το κέντρο της πίτας για να μην καεί στο ψήσιμο. Αλείψτε με το γάλα. Ψήστε την ελιόπιτα για 35-40’, ή περισσότερο ώσπου να ροδίσει. Αν φουσκώνει το επάνω  φύλλο, τρυπήστε το με μαχαίρι  σε μερικές μεριές. Αφήστε να κρυώσει η πίτα προτού να κόψετε τρίγωνα κομμάτια, για να σερβίρετε. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger