ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ακαριαία και σκληρά μέτρα για κάθε αστοχία

Ακαριαία και σκληρά μέτρα για κάθε αστοχία

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 | 10:05



Δραστικές παρεμβάσεις θα εφαρμόζονται ακαριαία και χωρίς συζήτηση για κάθε απόκλιση στους στόχους, τους οποίους θα περιλαμβάνει η νέα δανειακή σύμβαση προς τη χώρα μας. Η τρόικα ήδη έχει αναγκάσει την ελληνική πλευρά να αποδεχθεί το ποινολόγιο, σε περίπτωση που σημειώνονται αστοχίες στο νέο πρόγραμμα.
Σε κάθε δημοσιονομική εκτροπή τόσο στις δαπάνες όσο και στα έσοδα τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα είναι αυτόματα και σκληρά. Συγκεκριμένα, θα γίνεται τριμηνιαίος έλεγχος και όταν υπάρχουν για παράδειγμα  υπερβάσεις δαπανών στις ΔΕΚΟ, θα κλείνουν ακαριαία ΔΕΚΟ, θα γίνονται απολύσεις και θα μειώνονται μισθοί και επιδόματα. 
Στο ίδιο αυστηρό πλαίσιο, εάν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) ξεφεύγουν από τις δαπάνες τους, θα περικόπτονται οι επιχορηγήσεις και θα κλείνουν δημοτικές επιχειρήσεις, ενώ όταν υπάρχει υπέρβαση στον τομέα της Υγείας  θα αυξάνονται οι εισφορές, θα μειώνονται τα επιδόματα, θα αυξάνονται τα νοσήλια και θα περικόπτονται οι υπερωρίες του προσωπικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», θεσμοθετείται επιτροπή εφαρμογής του προγράμματος στήριξης που θα αποτελείται από 4 οικονομικούς υπουργούς, οι οποίοι θα παρακολουθούν βήμα-βήμα την εφαρμογή του προϋπολογισμού. Η επιτροπή θα απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Άμυνας.
Συγκροτείται όμως ακόμη μία νέα ομάδα που θα ελέγχει την εφαρμογή όλων των μέτρων που θα συμφωνηθούν στο νέο πρόγραμμα και θα είναι σε συνεχή επαφή με τους υπουργούς. Στην παραμικρή απόκλιση από τους στόχους θα ενεργοποιούνται τα νέα αυστηρά μέτρα.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ και ο Μπομπ Τράα, μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, θα συνεννοούνται με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ συνδετικός κρίκος των ανδρών αυτών θα είναι ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, Ηλίας Πλασκοβίτης.
Στο ίδιο μοντέλο, θα κινηθεί και η επιτροπεία στους ευαίσθητους τομείς της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υγείας, όπου θα προΐσταται ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger