Υλικά...
120 γρ. βούτυρο, 250 γρ. ζάχαρη, 2 μεγάλα αβγά, 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ½ φλιτζάνι τσαγιού φίνα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα, 1 φλιτζάνι τσαγιού βύσσινο μαζί με το σιρόπι του, σόδα (στη μύτη του κουταλιού). Για τη σάλτσα: 50 γρ. βούτυρο, 40 γρ. καστανή ζάχαρη, ½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος, 2 κουταλιές σούπας ουίσκυ, σαντιγύ για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση…
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά και ρίχνετε το αλεύρι. Σε μικρή κατσαρόλα τοποθετείτε τα αποξηραμένα φρούτα, 1/3 φλιτζανιού νερό και το σιρόπι που θα πάρετε από τα βύσσινα αφού τα σουρώσετε. Αφήνετε να βράσουν για 1’. Ρίχνετε τα βύσσινα και αφήνετε να βράσουν για 1’ ακόμη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σόδα. Ανακατεύετε και μεταφέρετε σε τετράγωνο ταψάκι. Ψήνετε στους 180˚C για 40’. Τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 5’. Σερβίρετε σε κομμάτια την πουτίγκα και γαρνίρετε με τη σάλτσα και τη σαντιγύ.