ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κοτόσουπα αβγολέμονο

Κοτόσουπα αβγολέμονο

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 | 19:50


Υλικά...
1 κοτόπουλο, 2 ξερά κρεμμύδια, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 κλωνάρια σέλερι, 2  κολοκυθάκια, 2 πατάτες, 2 καρότα, 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος άνηθος, 2 κρόκοι, ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 2 κοφτές κουταλιές σούπας κορν φλάουερ, 4 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ροζ πιπέρι για το γαρνίρισμα. 





Εκτέλεση… 
Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες και το βράζετε περίπου για 45’ με 2 λίτρα κρύο νερό και λίγο αλάτι. Σουρώνετε το ζωμό για τη σούπα και αφήνετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά. Τα βράζετε με το ζωμό του κοτόπουλου περίπου για 20-25’. Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβετε. Το ρίχνετε στη σούπα με τα λαχανικά. Αφήνετε για 5’ σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους, το κορν φλάουερ, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το μείγμα στη ζεστή σούπα και ανακατεύετε. Αφήνετε άλλα 3-4’ σε μέτρια φωτιά, κατεβάζετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας για να μην κόψει η κρέμα και σερβίρετε. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger