ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Φρέσκο κέϊκ πορτοκαλιού

Φρέσκο κέϊκ πορτοκαλιού

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 | 20:50


Υλικά...
1 μεγάλο πορτοκάλι, 3 αβγά, 225 γρ. ζάχαρη, ½ κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ, 250 γρ. κοπανισμένα αμύγδαλα, ζάχαρη άχνη. 







Εκτέλεση… 
Τοποθετείτε το πορτοκάλι σε κατσαρόλα και γεμίζετε με νερό. Το σιγοβράζετε για μια περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει. Βγάζετε το πορτοκάλι το σκεπάζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Καθαρίζετε το πορτοκάλι αφαιρείτε τα κουκούτσια και δουλεύετε την ψίχα του στο μπλέντερ. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτετε το μπέκιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και την ψίχα από το πορτοκάλι. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο παραλληλόγραμμο ταψάκι και ψήνετε στους 180˚C για 45’. Σερβίρετε το κέϊκ με κουμ κουάτ κομπόστα και τυρί κρέμα,  χτυπημένο με ξύσμα από λάιμ και λίγη ζάχαρη.



Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger