ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σοκολατένιο κέϊκ με γλειφιτζούρια

Σοκολατένιο κέϊκ με γλειφιτζούρια

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 | 20:03


Υλικά...
70 γρ. βούτυρο, 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 200 γρ. αμυγδαλόσκονη, 2 αβγά, 6 κρόκοι αβγών, 140 γρ. ζάχαρη, 40 γρ. κακάο σκούρο, 4 ασπράδια αβγών. Για την επικάλυψη: 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, 150 γρ. κρέμα γάλακτος. 





Εκτέλεση… 
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη. Χτυπάμε τα 2 αβγά και τους κρόκους μαζί με 150 γρ. από τη ζάχαρη και το κακάο. Ενσωματώνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα και το βούτυρο και στο τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν μαρέγκα. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα απαλά μέσα στη σοκολάτα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε πάνω από αυτή την κρέμα γάλακτος  αφού προηγουμένως την έχουμε ζεστάνει στους 90˚C, δηλ. λίγο πριν από το βράσιμο. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να κρυώσει έτσι ώστε να μπορούμε να την αλείψουμε στο κέϊκ. Γαρνίρουμε με γλειφιτζούρια. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger