ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μους κάστανο με αμαρέτο και κέϊκ με τζίντζερ

Μους κάστανο με αμαρέτο και κέϊκ με τζίντζερ

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 | 16:30


Υλικά...
450 γρ. κάστανα ολόκληρα, ξεφλουδισμένα, 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη, 2 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη, 4 κουταλιές σούπας λικέρ αμαρέτο, 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, κέϊκ με τζίντζερ (κοιτάξτε την συνταγή κέϊκ με τζίντζερ και μέλι), σαντιγί και κομματάκια ζαχαρωμένα φρούτα. 




Εκτέλεση… 
Σε μέτρια κατσαρόλα, βάλτε τα κάστανα, σκεπάστε με νερό και όταν πάρουν βράση, σιγοβράστε για 20-30’, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε βάλτε σε μπλέντερ, μαζί με τη ζάχαρη, το κακάο, και λιώστε τα. Σε γαβάθα, χτυπήστε την κρέμα με σύρμα, ή δουλέψτε τη στο μπλέντερ, να γίνει σαντιγί, αδειάστε τη στο μείγμα με τα κάστανα  και ανακατέψτε ελαφρά και βαθιά. Κόψτε φέτες από το κέϊκ με τζίντερ και τοποθετήστε όρθια, στα τοιχώματα ταψιού με αποσπώμενη βάση. Αδειάστε μέσα την κρέμα κάστανο και βάλτε στο ψυγείο για μια νύχτα τουλάχιστον, να σφίξει η κρέμα. Όταν είναι να σερβίρετε, ανοίξτε προσεκτικά τη φόρμα, αφαιρώντας το γύρω πλαίσιο. Αν θέλετε βάλτε μια κορδέλα γύρω και μεταφέρετε τη μους σε πιατέλα για να σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένα ζαχαρωμένα φρούτα, ή βάζοντας μια κουταλιά σαντιγί από πάνω, αν θέλετε. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger