ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μοσχάρι με μπίρα και μπράντι

Μοσχάρι με μπίρα και μπράντι

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 | 21:50


Υλικά...
2-2 ½ κιλά μοσχάρι για εντράδα, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 3 κουταλιές σούπας βούτυρο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 10 μικρά κρεμμυδάκια, καθαρισμένα, 200 γρ. μανιτάρια, 4-5 κουταλιές σούπας μπράντι, 1 κουταλιά σούπας αλεύρι, 1 ½ φλιτζάνι μπίρα, 2 φύλλα δάφνης, 1 κουταλάκι γλυκού ξερό θυμάρι, ½ ματσάκι μαϊντανό, 1 κροκάδι αβγού, 1 κουταλιά σούπας πυκνή κρέμα γάλακτος, 2-3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού, πατάτες τηγανητές ή πουρέ. 




Εκτέλεση… 
Σε απλωτή κατσαρόλα, σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος με το λάδι και το βούτυρο, γυρίζοντας τα να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Κρατήστε τα ζεστά και βάλτε τους αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. μόλις αρχίσουν να τσιτσιρίζουν, βάλτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, περιχύστε με το μπράντι, και αν θέλετε βάλτε του φωτιά. πασπαλίστε με το αλεύρι, προσθέστε την μπίρα και τα μανιτάρια, τη δάφνη, το θυμάρι και το μαϊντανό, άκοπο, κρατώντας 2-3 κλωνάρια για στόλισμα. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί, στη διάρκεια του βρασίματος προσθέστε ακόμη λίγη μπίρα ή νερό. Πετάξτε τα φύλλα δάφνης και τα κλωνάρια του μαϊντανού. Σε μικρή γαβάθα ανακατώστε το Κροκίδη με την κρέμα και το λεμόνι. σε πολύ σιγανή φωτιά, αδειάστε το μείγμα του αβγού στη σάλτσα για να τη δέσετε. Ψιλοκόψτε το μαϊντανό, που κρατήσατε και πασπαλίστε το φαγητό. Σερβίρετε αμέσως, με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger