Υλικά...
Για το πέστο: 1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι, 1 φλιτζάνι καφέ γραβιέρα τριμμένη . Για το σάντουιτς: 4 ψωμάκια τσιαπάτα κομμένα στη μέση, 4 φέτες κεφαλογραβιέρα, 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες, 20 λεπτές φέτες σαλάμι.
Εκτέλεση…
Ετοιμάζετε το πέστο. Στο μπλέντερ ρίχνετε όλα τα αυλικά μαζί και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πράσινη μάζα. Αν είναι πολύ πηχτή, ρίξτε μερικές κουταλιές νεράκι μέσα. Αλείφετε το κάτω μέρος της τσιαπάτας με το πέστο. Βάζετε σε κάθε σάντουιτς 5 ροδέλες σαλάμι, μια μεγάλη φέτα από την κεφαλογραβιέρα και 2 ροδέλες ντομάτας. Βάζετε το πάνω μέρος της τσιαπάτας και πιέζετε με το χέρι σας. Το σερβίρετε για σνακ κομμένο στη μέση.