Υλικά...
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-60% κακάο, 100 γρ. ξερά βερίκοκα, 100 γρ. ξερά σύκα, 100 γρ. ξερά δαμάσκηνα, 50 γρ. σταφίδες ξανθές, 100 γρ. ρούμι, 1 λεμόνι, 250 γρ. βούτυρο, 270 γρ. αλεύρι, 15 γρ. κακάο σκόνη άγλυκο, 5 γρ. μπέκιν πάουντερ, 1 πρέζα αλάτι.
Εκτέλεση…
Βουτυρώνουμε μια φόρμα μήκους 25 εκ. και την κρατάμε στο ψυγείο. Ύστερα από λίγο την αλευρώνουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία. Κόβουμε τα ξερά φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα μουσκεύουμε στο ρούμι. Ανακατεύουμε το βούτυρο το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με 200 γρ. από τη ζάχαρή μας. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και έναν-έναν τους 6 κρόκους και τα 2 ολόκληρα αβγά. Χτυπάμε με την υπόλοιπη ζάχαρη τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το αλάτι τα οποία έχουμε κοσκινίσει. Ανακατεύουμε απαλά στραγγίζουμε τα ξερά φρούτα από το ρούμι, τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα, ρίχνουμε και το ξύσμα από το λεμόνι και στο τέλος πολύ απαλά ανακατεύουμε με τη μαρέγκα. Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα μας και αφήνουμε για 2 ώρες σε δροσερό μέρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230˚C για 8’. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180˚C και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Αν χρειαστεί ψήνουμε για λίγο ακόμη. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το ραντίζουμε με το ρούμι που έχει μείνει. Η θερμότητα εξατμίζει το αλκοόλ αλλά το άρωμα μένει. Ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.