ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Φιλέτα πάπιας με πορτοκάλι

Φιλέτα πάπιας με πορτοκάλι

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 | 19:08


Υλικά...
6 φιλέτα πάπιας, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 κουταλιά θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο, αλατοπίπερο. Για τη σάλτσα: 300 γρ. νερό, 11 γρ. ζελατίνη φακελάκι, 150 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι, λίγη ζάχαρη. 







Εκτέλεση… 
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200˚C. Τρυπάτε με πιρούνι την πέτσα από τα στήθη της πάπιας. Κάνετε μια μικρή τομή σαν τσέπη στα πλαϊνά του κάθε φιλέτου. Ανακατεύετε το ξύσμα, το θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζετε λίγο από το μείγμα στην κάθε τρυπούλα-τσέπη και πιέζετε να κλείσει. Αραδιάζετε τα φιλέτα σε ταψάκι και ψήνετε για 35’ να μαλακώσουν και να χρυσοροδίσουν. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: αδειάζετε τη ζελατίνη σε νερό και το ζεσταίνετε χωρίς να το βράσετε να διαλυθεί η ζελατίνη. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη. Αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να αρχίσει το μείγμα να πήζει. Αλείφετε με τη σάλτσα τα φιλέτα της πάπιας, να σκεπαστούν καλά. Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν και να πήξει η σάλτσα. Σερβίρονται κρύα με φετούλες πορτοκάλι και κλωναράκια θυμάρι.   


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger