Υλικά...
750 γρ. ξαρμυρισμένος μπακαλιάρος, 2 κουταλιές σούπας μέλι, 2 κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο, 4 κουταλιές σούπας σουσάμι, αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα, ρόκα για το σερβίρισμα. Για το χυλό: 1 φλιτζάνι αλεύρι, 1 αβγό, 1 κουταλιά σούπας μέλι, λίγες σταγόνες ξίδι βαλσάμικο, 1 κουταλάκι γλυκού ξερή μαγιά, λίγο αλάτι.
Εκτέλεση…
Ετοιμάζετε το χυλό για το τηγάνισμα: Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά και λίγο αλάτι και προσθέτετε το αβγό ελαφρά χτυπημένο, το μέλι, το ξίδι, και ½ φλιτζάνι νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε για μισή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Κόβετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε μικρά κομμάτια, τα αλευρώνετε και τα βουτάτε στο χυλό. Ζεσταίνετε το λάδι και όταν κάψει τηγανίζετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, λίγα-λίγα κάθε φορά. Όταν τηγανιστούν τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα βάζετε στη συνέχεια με τη ρόκα σε μια πιατέλα. Ανακατεύετε το μέλι με το ξίδι και περιχύνετε τον τηγανιτό μπακαλιάρο και πασπαλίζετε με το σουσάμι.