ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » IIF: Συμφωνία για το PSI εντός της εβδομάδας

IIF: Συμφωνία για το PSI εντός της εβδομάδας

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 | 13:10



Συνεχίστηκαν και το Σάββατο οι συζητήσεις για το PSI, με τον Λουκά Παπαδήμο να συναντάται με τον Τσαρλς Νταλάρα στο Μαξίμου παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του συμπροεδρεύοντος της επιτροπής ομολογιούχων Ζαν Λεμιέρ.
Πηγές της κυβέρνησης και του IIF τονίζουν πως έχει επιτευχθεί πρόοδος σε τεχνικά και νομικά ζητήματα, αλλά πιθανόν, παρά τον ικανοποιητικό ρυθμό των διαβουλεύσεων, να απαιτηθεί περισσότερος χρόνος μέχρι την τελική συμφωνία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του IIF, ομολογιούχοι και Αθήνα είναι «κοντά» στην οριστικοποίηση μιας συμφωνίας, η οποία, πάντα βάσει της ανακοίνωσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί «την επόμενη εβδομάδα». Νταλάρα και Λεμιέρ δήλωσαν, αναφέρει η ανακοίνωση, ότι «είμαστε κοντά στην οριστικοποίηση ενός εθελοντικού PSI εντός του πλαισίου που εκφράστηκε δημόσια νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με την ιδιότητά του του προέδρου του Eurogroup. Αναμένουμε την ολοκλήρωση την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι συζητήσεις σε άλλα θέματα προχωρούν», διατύπωση που ερμηνεύεται ως σύνδεση των συζητήσεων για το PSI με αυτές για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Το IIF αναφέρει πως «επετεύχθη νέα πρόοδος» στις συνομιλίες, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για «σημαντική πρόοδο».
«Είχαμε, ούτως ή άλλως, προετοιμάσει όλα τα τεχνικά και νομικά κείμενα. Είμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν από τη συμφωνία. Πιστεύω ότι έχουμε κινηθεί απολύτως μέσα στο πλαίσιο των οδηγιών που μας έχει δώσει το Eurogroup και την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε αυτή την διαδικασία, παράλληλα φυσικά με τη διαπραγμάτευση που κάνουμε για το νέο πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως πιθανότατα η διαδικασία δεν θα έχει ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, οπότε και ο κ. Παπαδήμος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στο Reuters, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε πως «έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες. Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις διαβουλεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές για το PSI τις επόμενες ημέρες».
Το μεσημέρι της Κυριακής ο Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του, με στόχο να διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο στις δίδυμες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται.
Οι Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ θα αναχωρήσουν την Κυριακή από την Αθήνα, αλλά θα παραμείνουν σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με το IIF.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger